Gratis cursus "Meer Besparen op Afval"

Datum: 2015-02-10

Gratis cursus "Meer Besparen op Afval"

TU Delft biedt bedrijven gratis cursus "Meer Besparen op Afval" donderdag 26 maart van 15 tot 17 uur bij de gemeente Haarlemmermeer

TU Delft biedt Noord-Hollandse ondernemers de mogelijkheid een gratis cursus te volgen om te besparen op hun afvalkosten. Er belandt tot wel 4,5% omzet in de afvalbak en dat terwijl aan afval juist te verdienen valt. 

Cursus bij in het gemeentehuis van Zaanstad

In Noord-Hollandse gemeentes wordt ondernemers een gratis cursus aangeboden. Deze cursus "Meer Besparen op Afval" biedt bedrijven een algemeen geldende aanpak om het bedrijfsafval in kaart te brengen en verder te beheersen. Met dit inzicht kunt u uw eigen kansen identificeren om verder op afvalkosten te besparen. De cursus begint bij de basis en is bruikbaar voor bedrijven met uitlopende groottes en kernactiviteiten. De cursus duurt ongeveer 1 tot 1½ uur. U kunt zich inschrijven op: www.aanmelder.nl/82079.

Speciale website

Voor dit initiatief is een speciale website in het leven geroepen: www.afvalkring.nl. U vindt daar een praktische methode om inzicht te krijgen waar er binnen uw bedrijf waarde verloren gaat als afval en hoe u dit kunt voorkomen. De website biedt verder handige overzichten en hulpmiddelen. Ontdek waar u op afvalkosten kunt besparen!

Onderzoek

De cursus maakt onderdeel uit van een onderzoek op de vermindering van afvalkosten bij bedrijven, door bedrijven meer zicht te geven op het afval en de mogelijkheden tot kostenbesparing. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Provincie Noord-Holland. De cursus geeft de ondernemer gereedschap in handen om grip te krijgen op de afvalsituatie en de afvalkosten.

Meer informatie

Meer informatie over Afvalkring:

www.afvalkring.nl

Noot voor de redactie:

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:
Jan-Henk Welink, Kennisplatform Duurzaam Grondstoffenbeheer
015-278 9205
J.H.Welink@tudelft.nl