Winnaars Award Night!

Datum: 2021-10-18

Winnaars Award Night!

Afgelopen donderdag vond de vierde Award Night van de Ondernemingsvereniging plaats. Tijdens deze feestelijke avond in restaurant het Zwaantje zijn er 5 Awards uitgereikt aan ondernemers in Zwanenburg, Halfweg en omgeving die een bijzondere prestatie met hun bedrijf hebben behaald.

Presentator Bart Juwett mocht de winnaars aankondigen, vergezeld door band Visite! die voor de muziek zorgde. 

Beste nieuwkomer

De nieuwkomer van het jaar was dit jaar niet lastig, want velen om ons heen kwamen spontaan met dit bedrijf aanzetten. CIA Bouwbedrijf is een jong en innovatief bouwbedrijf, gespecialiseerd in onder andere aanbouw en dakopbouw. Het bedrijf wordt gerund door, Bradley Cia. Die zijn bedrijf heeft opgestart in 2018. Hij wordt geroemd om de snelheid en efficiency waarmee hij werkt en we wensen hem de komende jaren veel succes met het uitbouwen van zijn bouwbedrijf.

De winnaar: CIA Bouwbedrijf - Bradley Cia

Innovatie Award

Verandering is het enige wat altijd constant is, dus als bedrijf is het belangrijk om te blijven vernieuwen. De winnaar van de Innovatie Award heeft dat de afgelopen jaren vaak laten zien.  Dit familiebedrijf is in 1953 begonnen als traditionele glashandel. Maar men heeft naast het leveren en monteren van glas zeker niet stil gezeten. Zo heeft men de grootste glasshowroom van Nederland. Eigenaar Niels en zijn team zijn erg innovatief. Zo zijn er regelmatig innovatieve oplossingen voor glasvraagstukken, maar ook voor badkamers of hang- en sluitwerk. Allemaal te zien in de enorme showroom. In Coronatijd leverde Niels bijvoorbeeld mooie glasoplossingen aan vele bedrijven om er voor te zorgen dat ze toch konden blijven functioneren ondanks de maatregelen.

Maar innovatie komt vaak voort uit problemen en toen A&A Glas de interne automatisering niet op orde kreeg, is het zelf aan de slag gegaan. Het resultaat is Baka Glass: een op maat gemaakt programma wat door steeds meer glashandels gebruikt wordt om interne processen te optimaliseren. Deze drang naar innovatie is zéker een award waard!

De winnaar: A&A Glas, Niels Hoffman

Retailer van het Jaar

De retailer van het jaar was wederom een lastige keuze, want we zijn in Zwanenburg gezegend met een hoop goede winkels. Maar er is komend jaar maar 1 winkel die haar 90-jarige bestaan viert. Zeker in de tijd waarbij hun producten veelal online verkocht worden, biedt deze winkel nog écht goede service aan huis. Iets wat vele Zwanenburgers en Halfweggers zeer waarderen. 

In 1932 heeft de familie Nuis een laadstation geopend en in 1937 zijn ze verhuisd naar het huidige pand in de Dennenlaan, waar ze komend jaar dus al 85 jaar gevestigd zijn. 

De winnaar: firma Nuis

Duurzaamheids Award

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de wereld waarin wij leven en de winnaar van deze prijs is dit jaar een goed voorbeeld hoe je als bedrijf kunt evolueren van ouderwetse sloper tot duurzaam bedrijf. In de afgelopen jaren heeft van Marcel van Leeuwen met zijn team op verschillende manieren verduurzaming doorgevoerd in het bedrijf. VLZS haalt alle bruikbare onderdelen uit bijvoorbeeld een te slopenpand, zoals electrakabels, stoppenkasten, luchtkanalen en kabelgoten. Door het circulair herinzetten van al deze bruikbare onderdelen in nieuw te bouwen supermarkten, is er een kostenreductie voor de ondernemer en is VLZS duurzaam bezig om de afvalberg minder te laten toenemen winwin! 

Marcel gebruikt voor deze circulaire bedrijfstak ook medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

De winnaar is: Marcel van Leeuwen VLZS

Ondernemer van het Jaar

De laatste Award van de avond was de "Ondernemer van het Jaar" award welke door voorzitter Rob Koster werd uitgereikt.

Het wordt een beetje een traditie dat ik u als voorzitter iets vertel over de winnaar van de prijs voor 'Ondernemer van het jaar' . 'De ondernemer van het jaar' zien wij als een soort van ouvre prijs. We willen hiermee ondernemers belonen die zich zowel zakelijk als maatschappelijk manifesteren in onze regio.  De winnaar van dit jaar is uiteraard ook een bekend gezicht. Zijn bedrijf is al sinds 1984 zeer regelmatig zichtbaar op de Zwanenburgse wegen en ver daar buiten. 

Tijdens het dieptepunt van de corona crisis zat onze winnende ondernemer bij onze koninging aan tafel om haar te vertellen hoe zijn bedrijf leed onder de lockdowns en corona crisis. Er zijn sowieso zware tijden geweest in de transportsector. Maar Joost van der Valk is een creatieve ondernemer, heeft ook deze crisis en andere zware tijden achter zich gelaten en kan weer vooruit kijken. 

Zijn bedrijf Van der Valk Transport verzorgt nationale en internationale sneltransporten, wisselend in gewicht van 1 kilogram tot 30 ton. Een zeer gevarieerd wagenpark maakt het mogelijk om goederen op maat te vervoeren.  Van kleine pakketjes tot vliegtuigmotoren: Van der Valk Transport vervoert het ‘vliegensvlug en wereldwijd’. Van der Valk Transport mag zich de trotse bezitter noemen van het ‘Keurmerk Transport & Logistiek’, een overkoepelend keurmerk voor het wegtransport.  Dit predikaat legt de basis voor gezonde bedrijven en richt zich op verdere groei van succesvol ondernemerschap.  

Afgelopen jaren kon ik u vertellen over de prachtige bedrijven van de winnende ondernemers, Frank Koopmans, Ruud Breure en Jos Louman, maar vooral ook over de belangrijke sociaal maatschappelijke rol die zij spelen voor onze omgeving.  En vanavond is dat niet anders. 

Dat Joost een prachtig bedrijf heeft vertelde ik u net al en is overduidelijk.  Maar Joost is met zijn bedrijf ook altijd beschikbaar als verenigingen een beroep op hem doen. Of dat nou gaat om een financiële sponsorbijdrage of dat hij zijn transportmiddelen beschikbaar stelt, er is vaak een beroep op hem te doen. En als klap op de vuurpijl stelt hij zijn personeel beschikbaar, zelfs in de drukste fase van het jaar. 

Een voor mij sterk sprekend voorbeeld daarvan is zijn eigen zoon Wesley. Joost moet Wesley elk jaar weer twee weken missen voor de feestweek, in een periode dat het bedrijfsmatig eigenlijk helemaal niet kan.  Hieruit blijkt maar weer dat de lokale gemeenschap altijd een beroep op ze kan doen. Net zoals dit ook kenmerkend is voor Frank, Ruud en Jos, onze vorige winnaars.  Ik vind het persoonlijk mooi om te zien dat zulke succesvolle ondernemers zich ook zo inzetten voor het sociale welzijn van onze gemeenschap. 

Joost van harte gefeliciteerd! 

We bedanken restaurant het Zwaantje, Sharina de Klerk (foto's), Carla & Theo Smit Sportprijzen (awards), Pluk 'n Bloom (bloemen) en Bart Juwett (presentatie) voor hun medewerking.