BELANGRIJK: MELD JE AAN VOOR BURGERNET!

Datum: 2015-12-15

Wat houdt burgernet in?

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie, burgers en ondernemers om samen te werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de eigen buurt. De naam doet vermoeden dat Burgernet alleen voor particulieren is, maar het juist ook voor ondernemers een handig middel! Gisteravond is er bijvoorbeeld een Burgernet alarm uitgegaan om uit te kijken naar de overvaller van de videotheek op de Zwanenburgerdijk.

Burgernet geeft snel informatie over veiligheid en incidenten in de eigen buurt. Met Burgernet kunnen burgers de politie helpen bij het opsporen van verdachte of vermiste personen. Gemeenten kunnen hun inwoners waarschuwen voor incidenten die van invloed zijn op de volksgezondheid of openbare orde zoals gevaarlijk zwemwater of een plotselinge wegafsluiting.

Hoe werkt burgernet?

Met Burgernet kunnen burgers door de politie(meldkamer) via telefoon, sms of email in hun woon- en werkomgeving direct worden betrokken bij het vinden van bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen. Na een melding ontvangen de Burgernetdeelnemers een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS of email, met het verzoek uit te kijken en de politie te bellen wanneer zij iets gezien hebben. Zo helpen zij direct bij de opsporing van daders, een voertuig of een vermist kind. Alle deelnemers ontvangen na afloop van de Burgernetactie een bericht over de resultaten van de actie.
 
Ben je nog niet aangemeld? Doe dat vandaag nog via www.Burgernet.nl!