Premiekorting voor bedrijven

Datum: 2014-08-11

Wellicht al bij jullie bekend, doch volledigheidshalve hieronder de door het Sterk Team gemaakte flyer premiekorting jongeren. Vorige week hebben circa 26.000 jongeren met WW een mail van het UWV ontvangen met daarin informatie over de premiekorting voor het aannemen van jongeren én de flyer van Sterk Team. Deze flyer kan door solliciterende jongeren gebruikt worden om mee te sturen met hun sollicitatiebrief en CV aan de potentiële werkgever. Dat zou net een extra zetje kunnen zijn voor bedrijven om een jongere aan te nemen. 

Mocht de sollicitant niet aangenomen worden, is de werkgever wel geïnformeerd over het bestaan van de premiekorting. Dat zou een volgende keer wel misschien kunnen meespelen in het voordeel van een jongere. 

SZW is voor de premiekorting voor jongeren uitgegaan van 28.000 jongeren per jaar die er mogelijk gebruik van kunnen maken. UWV heeft tot nu toe 1.000 doelgroepverklaringen uitgegeven voor de premiekorting. Jongeren moeten namelijk bij UWV of gemeente een doelgroepverklaring aanvragen en de werkgever kan dat dan meesturen in zijn belastingen en krijgt een fiscaal voordeel.

Download hier de flyer over de premiekorting.