Afsluitingen Halfweg ivm A200/N200

Datum: 2019-08-10

Afsluitingen Halfweg ivm A200/N200

Beste bewoner,

In opdracht van het project De Nieuwe N200 voert aannemerscombinatie ééN200 op en langs de N200 werkzaamheden uit in Halfweg. We vervangen de oude Boezembrug, de duiker bij de Polanenkade en de riolering onder de parallelwegen langs de N200. Binnenkort vervangt ééN200 bij u in de buurt het riool onder het Dokter Baumannplein (zuidzijde N200), de Amsterdamsestraatweg en de kruising Oranje Nassaustraat. Hiervoor zijn afsluitingen nodig. In deze brief geven we hier meer informatie over. Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen of wilt u meer uitleg over het werk? We spreken u graag donderdag 15 augustus tussen 18.00 en 20.00 uur in Hotel de Keizerskroon.

Op verschillende momenten vertrekken er korte rondwandelingen langs het werk. Aanmelden is niet nodig. Vervangen riolering zuidzijde N200 Het riool onder de parallelwegen naast de N200, tussen de Boezembrug en de Osdorperweg, is aan vervanging toe. Op verzoek van gemeente Haarlemmermeer nemen we dit mee in het project De Nieuwe N200. Zo pakken we alles in één keer aan, in plaats van na elkaar. Vanaf maandag 19 augustus vervangt ééN200 het riool onder het Dokter Baumannplein, de Amsterdamsestraatweg en onder de kruising Oranje Nassaustraat. Dit betekent dat de volgende straten zijn afgesloten:

1. Dokter Baumannplein en Amsterdamsestraatweg Van maandag 19 augustus t/m vrijdag 15 november afgesloten tussen de Boezembrug en de Wilhelminastraat voor verkeer. Ook zijn parkeervakken niet beschikbaar. Tussen de Wilhelminastraat en Schoolstraat is de weg nu al dicht, dit duurt ook tot 15 november.

2. Amsterdamsestraatweg Van maandag 19 augustus t/m vrijdag 18 oktober afgesloten tussen de Schoolstraat en de Oranje Nassaustraat. Het fietspad Amsterdamsestraatweg is afgesloten.

3. Oranje Nassaustraat minder rijstroken Van maandag 19 augustus t/m vrijdag 13 september zijn er minder rijstroken op de N200 ter hoogte van de kruising Oranje Nassaustraat. Vanaf de Oranje Nassaustraat Halfweg uit is er slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Om de weg weer zo snel mogelijk beschikbaar te hebben, werkt éénN200 van vrijdagavond 30 augustus tot maandagochtend 2 september 24 uur per dag ter hoogte van de N200 bij de aansluiting van de kruising Oranje Nassaustraat met de Amsterdamsestraatweg. Direct omwonenden kunnen tijdens dit weekend enige geluidshinder hebben. 

Hinder en maatregelen Woningen en bedrijven blijven te voet bereikbaar via loopschotten. De woningen en bedrijven blijven ook bereikbaar voor hulpdiensten. Bewoners die vlakbij de werkzaamheden wonen, kunnen enige geluids- en trillingshinder van machines ervaren. Tijdens de afsluiting van het Dr. Baumannplein en de Amsterdamsestraatweg heffen we het eenrichtingsverkeer op de Haarlemmermeerstraat tijdelijk op.

Bewoners in Halfweg die met de auto via de Oranje Nassaustraat van of naar de N200 rijden, moeten rekening houden met meer drukte omdat er tijdelijk minder rijstroken zijn bij de kruising Oranje Nassaustraat. Er is gezocht naar een werkwijze waarbij de kruising Oranje Nassaustraat open blijft voor al het verkeer. Zo blijft Halfweg bereikbaar. Kijk voor vertrek via www.denieuwen200.nl de actuele verkeersdrukte op camera bij de kruising Oranje Nassaustraat. Of gebruik routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister. Afsluitingen en actuele verkeersdrukte zijn daarin opgenomen. Zo gaat u voorbereid op weg.

Foto: wegenforum.nl