Uitnodiging Share Award

Datum: 2020-09-17

Uitnodiging Share Award

Graag nodigen we u uit voor de uitreiking van de SHARE AWARD 2020. Het programma staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en spraakmakende cases en bedrijven. De SHARE AWARD wordt voor de negende keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in de regio Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.


Programma

14.30  
  

Ontvangst
 

15.00    

Welkom door moderator Ruud van Hecke en IIknur Dönmez  

15.05

Interview Robert Baard, COO en oprichter Algae Innovations De SHARE AWARD 2019 winnaarproduceert micro-algen in grote waterbassins in Rijsenhout.Algae Innovations zetdeze microscopisch kleine plantjesin als plantenvoeding van natuurlijke oorsprong. Kwekers uit de regio gebruiken een specifieke micro-alg om de weerbaarheid van hun gewassen te verbeteren en beter te laten groeien. Door de coronacrisis liep dat anders want de kwekers konden hun omzet niet kwijt en Algae Innovations moest andere wegen inslaan. Nu gaat het bedrijf na in hoeverre deze specifieke micro-alg kan worden toegepast in sectoren waar minder klappen vallen (o.a. de voedselteelt).

15.20

Elske van Gent Rabobank Metropoolregio AmsterdamPartnerships & Sustainable Business Development
Het Sustainable Business Advisory team van de Rabobank ontzorgt ondernemers van A tot Z bij duurzaam en innovatief ondernemen en groeien. Zij zijn specialist in het ontwikkelen en implementeren van toekomstbestendige verdienmodellen en het verbinden van de businesscase met duurzaam ondernemen. Want: duurzaam ondernemen loont. Samen met de klanten realiseren zij inzicht in hoe hun bedrijf duurzaam kan ondernemen, welke kansen dit biedt om te innoveren en hoe de onderneming hieraan kan verdienen. Om hun werk zo effectief mogelijk te kunnen doen, zijn partnerships en netwerken cruciaal: team is key. Dit geldt ook binnen het eigen team; als je complementair bent aan elkaar, met aanvullende talenten en vaardigheden is de kans op succes het grootst. Zoals ondernemer en investeerder Johan van Mil zegt; ieder team heeft een hacker, een hustler en een hipster nodig, want: alleen met een goed idee kom je er niet.

Elske van Gent neemt u mee in haar dagelijkse praktijk van het begeleiden van klanten op hun weg naar duurzaam ondernemen.

15.40

Bas van Haastrecht, HeelHaarlemmermeer vertelt de verhalen achter sociale en groene duurzame initiatieven in Haarlemmermeer. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen het gezamenlijke verhaal. Met deze doelen zorgen we dat wat we hier in Haarlemmermeer doen, optelt bij wat anderen (wereldwijd) in hún omgeving doen. Samen werken we zo aan een betere wereld voor iedereen. Deze verhalen worden in de vorm van vrolijke video’s verspreid via social media. Bas van Haastrecht is op zoek naar nieuwe verhalen om te vertellen. Wat is jouw verhaal?  
 

15.55

Wido van den Bosch, directeur van Brink Industrial > Circulaire productontwikkeling
Brink Industrial is koploper op het gebied van circulair produceren. Alle producten van de specialist in dunne plaat onder het eigen merk Lune (afvalbakken) zijn circulair. Ook de toelevertak gaat steeds meer in die richting. De focus op circulariteit zorgt voor sterke groei. Brink Industrial is een goed voorbeeld van commercieel bezig zijn met circulair werken. “Toen ik het bedrijf zes jaar geleden kocht stond het onder water en nu maken we gezonde winst. Het heeft ons een nieuwe richting gegeven, een nieuw elan en een nieuwe toekomst. We zijn een onderscheidende partij geworden op een positieve manier. Dit jaar wonnen we elke aanbesteding waar we aan meededen, mede dankzij onze circulaire aanpak.” Alle ontwikkelingen gaan gepaard met een investeringsprogramma waarbij de hele fabriek op zijn kop wordt gezet. Als toeleverancier hanteert het bedrijf de filosofie dat het een one stop shop wil zijn, die de klanten van A tot Z kan bedienen. "In maart hebben we MCBy opgericht. Het is een netwerk van circulaire maakbedrijven met daaraan vast een adviesbedrijf dat ondernemers ondersteunt die voorop willen lopen om hun bedrijf “circular proofed” te maken. Voor ondernemers en door ondernemers."

16.20

Isaac Roeterink, Projectmanager Schiphol Trade Park
Schiphol Trade Park is de showcase van SADC voor het meeste duurzame en innovatieve bedrijventerrein van Europa. Het terrein kreeg in 2014 een vier sterren BREEAM-certificering toegekend. Duurzaamheid is vervlochten in alle inrichtingsmaatregelen. Dit jaar zijn de eerste gebouwen in gebruik genomen. Hoe zijn de duurzaamheidsambities in resultaten vertaald? Er wordt continu gezocht naar het toepassen van nieuwe innovaties en mogelijkheden om de markt uit te dagen. C-Bèta, een onderdeel van Schiphol Trade Park, is in 2018 tot leven geroepen om hieraan bij te dragen. Bij C-Bèta staat het werken aan, experimenteren met en delen van kennis over circulaire gebiedsontwikkeling centraal. Momenteel wordt met het verbouwen van een van de bestaande gebouwen op C-Bèta tot een bedrijfsverzamelgebouw hard gewerkt aan het uitbreiden van de mogelijkheden om er innovatieve bedrijven te vestigen. Deze verbouwing is uiteraard ook volgens circulaire principes gedaan en er is veelvuldig gebruik gemaakt van het opnieuw toepassen van lokaal “geoogste” materialen zoals deuren, kozijnen, en sanitair.

16.40

Uitreiking SHARE AWARD 2020 door Marja Ruigrok, wethouder Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer. De SHARE Award wordt voor de negende keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.

17.00

Netwerkborrel

18.00

Einde

 


Locatie
Rabobank Regio Schiphol, Polarisavenue 150, 2132 JX Hoofddorp

Aanmelden
Laat ons weten of u komt via deze link. De toegang is gratis. Uiteraard wordt deze bijeenkomst geheel volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd.
Het is aan te raden snel te reageren want het aantal plaatsen is beperkt..

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op 8 oktober!
  

Met vriendelijke groet,
 
Founders SHARE Haarlemmermeer