RTV NH: Ondernemers Halfweg vrezen ''grote verkeerspuinhoop'' bij komst outletcentrum

Datum: 2016-01-09

RTV NH: Ondernemers Halfweg vrezen ''grote verkeerspuinhoop'' bij komst outletcentrum

Ondernemers in de dorpen Halfweg en Zwanenburg houden hun hart vast. Als het gigantische outletcentrum op het terrein van de voormalige suikerfabriek eind 2017 de deuren opent, komen er per dag 20.000 auto's per dag bij. En die gaan volgens de ondernemers voor een ernstig verkeersinfarct zorgen.

 

 

"Zoals je ziet is het hier al erg druk", zegt Paul Kok van de ondernemersvereniging Halfweg-Zwanenburg. "En als daar nog eens zoveel vervoersbewegingen bijkomen, wordt het qua verkeer een grote puinhoop."

Ondernemer Wim Verlinden weet het zeker: als de gemeente niets doet, loopt het verkeer vast. Ook voorziet hij parkeerproblemen. "Want als de mens gratis kan parkeren, doet hij dat graag. Aan de Domineeslaan bijvoorbeeld, waar mijn bedrijf is gevestigd, komt het helemaal vol te staan.  

Geduld
"Het feit dat er door de gemeente niet wordt nagedacht over parkeerfaciliteiten dan wel aanrijroutes is zorgelijk", benadrukt ondernemer Frank de Lange. Verantwoordelijk wethouder Raymond van Haeften (D66) vindt dat ze geduld moeten hebben. "Ik heb gezegd dat de oplossing er een half jaar voor de opening moet zijn." 

De ondernemers vinden dat te kort dag, en dreigen met juridische stappen. "We overwegen daarom sterk om naar de rechter te stappen", aldus Paul Kok. "Om te kijken of de gemeente zijn verantwoordelijkheid kan nemen voor een goede afwikkeling. Niet alleen op en naar het bedrijventerrein, maar ook wat daar omheen gebeurd."

Met grote dank aan RTV NH, http://www.rtvnh.nl/nieuws/177484/ondernemers-halfweg-vrezen-grote-verkeerspuinhoop-bij-komst-outletcentrum