Over de campagne ‘Veilig Zakelijk Internetten’

Datum: 2015-09-25

Bescherm je bedrijf tegen cybercrime!

MKB-Nederland streeft naar een verlaging van het aantal cyberslachtoffers onder ondernemers in 2015. Omdat te bereiken is de ondernemersorganisatie samen met het ministerie van Veiligheid & Justitie en partners de campagne ‘Veilig Zakelijk Internetten’ gestart. Daarmee ondersteun we bedrijvenbij het beter beveiligen van hun digitale werkomgeving.

De campagne ‘Veilig Zakelijk Internetten’ kent twee trajecten:

1) Gecontroleerde hack

Ondernemers kunnen zich tijdens de campagne onder voorwaarden kosteloos aanmelden voor een gecontroleerde hack van hun digitale werkomgeving. Nadat deelnemers een in samenwerking met TNO ontwikkelde vragenlijst hebben ingevuld om de bestaande situatie in kaart te brengen, neemt een aan de campagne verbonden hacker de digitale systemen van deze ondernemingen onder vuur. Zo’n bedrijfsscan maakt duidelijk welke digitale deuren er mogelijk nog open staan.

Elk bedrijf ontvangt binnen een paar dagen een uitgebreide rapportage over de bevindingen en krijgt een persoonlijke telefonische toelichting. Zij krijgen waar nodig ook de beschikking over verschillende cybersecurity-middelen om de bestaande situatie te verbeteren. In geval van een urgente situatie staat er een team klaar om deze problemen, tegen gereduceerd tarief, direct aan te pakken of hierbij hulp te verlenen.

2) Roadshow

Vanaf september gaat een team van Veilig Zakelijk Internetten met een speciale bus het land in. Op verschillende plaatsen gaan we samen met lokale ondernemers, bestuurders en media in gesprek over betere beveiliging van bedrijven tegen cybercriminaliteit.

Exacte data en locaties worden medio augustus bekend gemaakt. De volgende regio’s doen mee: Noord Holland, Limburg, Gelderland, Utrecht en Amsterdam.

Project partners

Veilig Zakelijk Internetten is een initiatief van MKB-Nederland. Als partners zijn aan dit project verbonden: Dutch Network Group, Verbond van Verzekeraars, ECP, CCV, ThreatStone en KPN.

Download hier de officiële flyer

Download hier het persbericht