N200 beide richtingen dicht weekend 3-4 november

Datum: 2018-11-01

N200 beide richtingen dicht weekend 3-4 november

Aannemerscombinatie ééN200 voert in opdracht van De Nieuwe N200 werkzaamheden uit aan de N200. In het weekend van 3 en 4 november zijn er werkzaamheden nodig onder het wegdek van de N200 tussen Halfweg en Amsterdam. Om het werk veilig uit te voeren, wordt de N200 één weekend in beide richtingen afgesloten.

De N200 gaat in beide richtingen dicht tussen de kruising met de Oranje Naussaustraat in Halfweg en de Australiëhavenweg in Amsterdam. De afsluiting duurt van vrijdagavond 2 november 22.00 uur tot maandagochtend 5 november 05.00 uur.

Omleidingen en extra reistijd

Automobilisten tussen Amsterdam en Haarlem en vice versa moeten dit weekend rekening houden met omleidingen en in ieder geval 15 minuten extra reistijd.

  • Verkeer uit Amsterdam richting Haarlem wordt omgeleid via de Seineweg, A5 en A9.
  • Verkeer vanuit de richting Haarlem naar Amsterdam wordt omgeleid via de A9, A5 en Seineweg.
  • Verkeer uit Halfweg naar Amsterdam moet eerst richting Haarlem rijden en dan de omleiding volgen via de A9 en A5.
  • Bus 80 blijft de normale route en dienstregeling rijden en wordt onder begeleiding langs de werkzaamheden geleid.
  • De Osdorperweg is tijdens de afsluiting alleen voor bestemmingsverkeer bereikbaar.

Voorbereid op weg

Automobilisten kunnen het beste de auto laten staan en met ov of de fiets reizen. Als dat niet kan, wordt aangeraden om voor vertrek de actuele routeinformatie te checken via www.denieuwen200.nl. Tijdens het rijden kunnen automobilisten Google Maps of Waze gebruiken. Deze navigatieapps houden rekening met de afsluiting en passen de route erop aan.

Werkzaamheden

Het project De Nieuwe N200 is sinds 1 oktober in uitvoering. Onderdeel van de werkzaamheden is het vervangen van de 19e eeuwse drinkwatertransportleidingen die een derde van Amsterdam van schoon drinkwater voorzien. Onder de N200 tussen de Osdorperweg en de Joris van den Berghweg liggen drie oude leidingen zo’n drie meter onder de grond die niet meer in gebruik zijn. Ze blijven op hun plek liggen, maar moeten voor de veiligheid en stevigheid van de weg en de dijk worden volgestort met schuimbeton. Om daar veilig bij te kunnen en vanwege de planning blijkt het toch noodzakelijk de N200 een weekend af te sluiten.

Meer weten?

Kijk op www.denieuwen200.nl voor meer informatie over De Nieuwe N200 of stel uw vraag via Facebook of Twitter.