Startende ondernemers gezocht voor ZAAI coachtraject 2021

Datum: 2020-09-02

Startende ondernemers gezocht voor ZAAI coachtraject 2021

Sinds 2015 organiseert de gemeente Haarlemmermeer het Zaai programma voor startende ondernemers en ZP‘ers. Die worden hiermee geholpen in hun persoonlijke en zakelijke groei om zo succesvoller te kunnen ondernemen. Het nieuwe coachtraject van Zaai start in januari 2021. Gemeente Haarlemmermeer is op zoek naar deelnemers.

 

Gedurende de laatste jaren is het aantal Zelfstandige Professionals (ZP’ers) en startende ondernemers in Haarlemmermeer flink gestegen. In maart van dit jaar telde de gemeente meer dan 8,100 ZP’ers in uiteenlopende sectoren als zakelijke dienstverlening en de bouw maar ook in de landbouw en de horeca. Aardig wat pioniers dus die een eigen bedrijf zijn begonnen. Maar niet iedere startende ondernemer beschikt over de commerciële vaardigheden om zijn of haar bedrijf naamsbekendheid te geven en succesvol te maken. Daarom helpt de gemeente startende ondernemers door middel van Zaai om succesvol te groeien.

 

Wethouder Johan Rip (Economie & Ondernemerschap) “Mijn opa zei altijd: een goede middenstand is goud voor het land. En zo is het! De gemeente Haarlemmermeer koestert haar ondernemers en stimuleert ondernemerschap. Via Zaai Haarlemmermeer bieden we startende ondernemers persoonlijke coaching, masterclasses en netwerken. Met die handvatten kun je je bedrijf succesvoller maken, krijg je nieuwe inzichten in je eigen ondernemerschap en kun je een netwerk binnen ondernemend Haarlemmermeer creëren. Zaai kan je dus echt verder op weg helpen als startende ondernemer. Doe dus mee en schrijf je in!”

 

Wat houdt het ZAAI-coachtraject in?

Het ZAAI-traject richt zich op groeien en verbinden. Tijdens het programma werken de deelnemers aan hun zakelijke en persoonlijke groei door middel van coaching en masterclasses. Daarnaast worden deelnemers tijdens verschillende netwerkbijeenkomsten verbonden aan andere lokale ondernemers.

 

Voor wie is ZAAI bedoeld?

Zaai is bedoeld voor startende ondernemers of ZP’ers die gevestigd zijn in Haarlemmermeer en niet langer dan drie jaar bezig zijn met hun bedrijf. Het bedrijf moet ingeschreven staan bij de KvK, operationeel zijn en omzet behalen. Deelname aan Zaai is kosteloos maar van deelnemers wordt wel inzet verwacht. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

 

Coronacrisis

De Zaai deelnemers van 2020 hadden een ander traject dan deelnemers in voorgaande jaren. Vanwege de coronamaatregelen was het vanaf half maart niet langer mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren en moest worden overgestapt op virtuele bijeenkomsten. Het is nu weer langzaam mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren. De organisatoren hopen dat deelnemers in 2021 weer een regulier traject geboden kan worden.

 

Aanmelden

Aanmelden voor het ZAAI Coachtraject 2021 kan t/m 1 december via het aanmeldingsformulier op de ZAAI-website: https://zaaihaarlemmermeer.nl/aanmelden/. Na de sluiting van de inschrijving wordt een voorselectie gemaakt. De geselecteerde kandidaten worden in december uitgenodigd om een elevator pitch te houden. Zaai 2021 gaat in januari van start.